Aandacht voor: Corona klachten

door | 28 apr 2021 | Fysieke klachten, Praktijkverhalen

“Ik ben zo moe, zo moe”, was het eerste wat Astrid zei toen ze al hijgend en zuchtend plaatsnam op de stoel. De twee trappen oplopen naar onze praktijkruimte voelde voor haar als een marathon. Ze kwam voor de eerste keer en ze vertelde: “Twee jaar geleden liep ik nog een echte marathon, afgelopen december klopte corona op mijn deur”. Ze gaf aan goed ziek geweest te zijn; een flinke griep met benauwdheidsklachten en veel hoesten. Alleen had ze niet verwacht dat ze na 3 maanden nog niet hersteld zou zijn. “Ik ben pas 42 en ik voel me als een bejaarde”, zei ze. Behalve de moeheid had ze ook last van hoofdpijn en concentratieproblemen. “Ik voel dat ik meer nodig heb dan alleen de fysio, en daarom wil ik graag onderzoeken wat jullie voor mij kunnen betekenen”.

Nieuwe verhalen

Nieuwe klanten en nieuwe verhalen in onze praktijk, nu we weer ruim een maand open zijn na de lockdown. De meest gehoorde klachten van deze klanten die corona hebben gehad zijn:

  • vermoeidheid
  • hoofdpijn
  • spierpijn
  • pijn tussen de schouderbladen
  • kortademigheid
  • druk op de borst
  • hoesten en duizeligheid

We zien deze restverschijnselen ook bij klanten die ogenschijnlijk fit waren en niet tot de risicogroep behoorde. Zij geven aan dat het toch echt meer is dan alleen een griepje, ze merken dat het herstel langer duurt.

Stapje voor stapje

Inmiddels zijn Mandy en ik net begonnen met de behandeling van diverse klanten die corona hebben gehad. De eerste resultaten zijn hoopgevend. De holistische massages lijken net dat extra zetje te geven aan het lichaam om sneller te kunnen herstellen. De aandacht voor het mentale deel vinden veel van onze klanten ook fijn. Ze merken dat het ook mentaal zijn sporen heeft nagelaten en even stilstaan bij dat deel doet hen goed.

Hoe het verder ging met Astrid

Vanaf maart komt ze om de week bij mij en de andere week bezoekt ze de fysiotherapeut. Van haar krijgt ze oefeningen mee voor kracht en conditieopbouw. Astrid en ik kijken iedere keer welke massage passend is voor dat moment.  Ze kan de twee trappen naar onze praktijk weer redelijk goed oplopen. Ook voelt ze zich mentaal weer een stukje sterker. Het herstel van Astrid zal nog enige tijd duren, maar stapje voor stapje komt ze er wel!

Zoektocht op weg naar herstel

Mandy en ik gaan samen met onze klanten uit deze doelgroep de zoektocht aan op weg naar herstel. Ieder lichaam is anders en dus is er bij iedereen een andere aanpak nodig. Wij blijven luisteren, naar het verhaal van onze klant én het verhaal van zijn of haar lichaam. We houden jullie op de hoogte van onze bevindingen.

Heb jij ook corona gehad? Laat ons hieronder weten wat jouw ervaringen zijn op weg naar jouw herstel. Wat heeft er geholpen? Dan kunnen anderen, en wij ook, daar misschien iets van leren….

0 reacties