Focusing

Focusing

Ervaar je een vaag gevoel en weet je niet precies waar dat gevoel vandaan komt? Heb je het idee dat het een belangrijk gevoel is en dat daar een boodschap in zit? Zou je willen weten wat jouw lichaam je met dit gevoel wil vertellen?

Je lijf als raadgever

Dan is Focusing misschien iets voor jou. Bij Focusing leer je luisteren naar jouw lichaam; je gebruikt daarvoor je eigen lijf als raadgever. Vanuit een milde, open houding ga je in gesprek met jezelf. Focussen gebeurt dan ook in het lijf. Via je lijf sta je in verbinding met alles wat er is: het nu, je omgeving, je geschiedenis. Door met benieuwde aandacht, zonder oordeel, bij dat vage gevoel te zijn, laat jouw lijf je misschien weten waar dat gevoel mee samenhangt.

Door de open blik naar jouw binnenste, ontdek je misschien dingen bij jezelf die nieuw voor je zijn. Er is namelijk meer dan datgene waar jij je bewust van bent. De focus naar binnen opent mogelijkheden om toegang te krijgen tot dat deel in jou wat precies de juiste richting weet. Wellicht ontstaan daaruit nieuwe inzichten.

Het is aan jou om te kiezen of je daar iets mee wilt doen.

Een Focusing sessie van 1,5 uur ziet er als volgt uit:

Voorgesprek
Korte oefening als inleiding op het focussen
Focusing sessie van ongeveer 45 minuten
Nagesprek
Afbeelding van iemand die focust

Focusing, wat is het? Moeilijk uit te leggen, je moet het gewoon ervaren. Al jaren kamp ik met lichamelijke klachten, die veroorzaakt worden door psychische uitdagingen. Menig psycholoog heeft me hierbij geholpen, maar niemand gaf me de handvatten die Mandy me leerde. Wat brengt focusing veel! Zoveel geleerd van mijn lichaam, wat ze me wil vertellen. Hiermee kon ik verder.

Mandy is voor mij de therapeut die ik al eerder nodig had. Maar, zoals het gaat in het leven, kwam ze op het moment dat ik er aan toe was, toen ik er voor open stond.

Dank je Mandy voor je aandacht!

Clementine