Chakra­­massage

Chakramassage

Een mooi middel om jouw lichaam stukje voor stukje te verkennen is de chakramassage. Je gaat als het ware op reis door je lichaam. Je staat stil bij de diverse energiecentra in je lichaam, de zogenaamde chakra’s, met ieder hun eigen thema en je kijkt wat er op dat moment naar boven komt. Een stukje bewustwording in wat er op dat moment te voelen valt en inzicht in de energiebalans die op dat moment in jouw lichaam aanwezig is.

De reis gaat van hoofd naar voeten. Iedere chakra wordt gehoord door even een hand te leggen op dat gebied. Je zult ervaren dat iedere chakra anders aanvoelt. Je observeert wat er is, zonder dat je je ermee identificeert.

Daarnaast worden je voeten, buik en hoofd gemasseerd. Het voornaamste doel van de massage is bewustwording op deze spannende reis door jouw lichaam.

Een chakramassage van 1,5 uur ziet er als volgt uit:

Intakegesprek
Korte bewustwordingsoefening
Chakramassage van ongeveer een uur
Nagesprek

Na deze massage heb je ervaren wat er allemaal in je lichaam te voelen was. Misschien neem je een inzicht mee.

Wat een bijzondere, overheerlijke ervaring was dit, zo’n chakramassage. Ik zou het willen omschrijven als voelen, luisteren naar je lichaam, bewustwording en toch ook de ultieme ontspanning. Vooral de voet- en gezichtsmassage voelde heel ontspannend aan. 

Ik heb veel geleerd over mijn eigen lijf, waarvoor heel veel dank!

Willeke