Voet­reflex­­massage

Voetreflex­massage

Bij voetreflexmassage is er alle aandacht voor jouw voeten. Wat heeft jouw voet je te vertellen? Misschien een ander verhaal dan je hoofd. Voeten zijn vaak een ondergeschoven kindje.

De meeste aandacht gaat vaak naar het hoofd, terwijl onze voeten een hele belangrijke functie hebben: ze dragen ons en zorgen ervoor dat we stappen kunnen zetten.

Wat betekenen jouw voeten voor jou? Sta jij daar wel eens bij stil?

Werking

Alle organen en weefsels hebben een reflexpunt op de voet. Bij verstoring kan dit merkbaar zijn bij aanraking van zo’n reflexpunt. Je kunt dan pijn, jeuk of bijvoorbeeld een tinteling ervaren.

Een voetreflexmassage zet onder andere aan tot een verbeterde circulatie, wat dan weer een gunstig effect kan hebben op de versnelde afvoer van afvalstoffen en aanvoer van belangrijke voedingsstoffen.

Bij Massagepraktijk Aandacht Plus wordt een voetreflexmassage vooral gebruikt voor bewustwording met de voet als uitgangspunt.

Een voetreflex­massage van 1,5 uur ziet er als volgt uit:

Intake, terwijl je met je voeten in een voetenbad zit
Korte bewustzijnsoefening voor de voeten
Voetmassage van ongeveer een uur
Nagesprek

Na deze massage voel je je voeten weer, ze hebben even de aandacht gekregen die ze verdienen.

Een voetreflexmassage voelt heel goed aan! De punten onder je voeten hebben een verbinding met delen van je lichaam. Als zo’n punt wordt aangeraakt dan voel je een soort stroompje. Soms is het wat pijnlijk, maar als ik dit aangeef vermindert Mandy de druk en vraagt ze me of ik er naartoe kan ademen. Gek genoeg verandert er dan wel iets. Puntje voor puntje worden mijn voeten ‘afgelopen’.

Ik kan deze massage zeker aanbevelen, je loopt de rest van de dag op wolkjes. Ook de dagen daarna merk ik profijt van de behandeling, ook al kan ik niet direct benoemen waar het hem dan in zit….

Annemiek