Visie en werkwijze

van Massage­praktijk Aandacht Plus

Visie

Jouw lichaam, denken en voelen staan niet op zichzelf. Alles hangt met elkaar samen en is met elkaar verbonden. Dat is de zogenaamde holistische visie. Volgens deze visie vorm je een eenheid: fysiek, mentaal en emotioneel. Binnen Massagepraktijk Aandacht Plus kijk ik niet alleen naar een specifieke klacht waar je last van hebt, maar naar jou als mens in z’n geheel met alles wat er is en speelt.

Er is ook aandacht voor de achterliggende redenen van de klachten en/of disbalans die jij mogelijk ervaart. Misschien is de boodschap van de pijn in je nek en schouders dat je letterlijk teveel op je schouders neemt. Of hangt het drukkende gevoel op je borst samen met een verstikkende relatie waar je in blijft hangen.

Jouw lichaam liegt nooit en zal je altijd laten voelen wat goed of niet goed voor je is. Om te begrijpen wat het jou wil vertellen, helpt het om af en toe in stilte te luisteren. Een holistische massage kan daarbij behulpzaam is.

Werkwijze

Een sessie duurt 75 tot 90 minuten. In het eerste kwartier vindt er een voorgesprek plaats waarin we kort ingaan op wat op dat moment jouw aandacht vraagt. Meestal zal er ook een korte bewust­wordings­oefening worden gedaan.

De massage die volgt wordt afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt en duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop van de massage vindt een nagesprek plaats.

Soms valt er al na één sessie een verandering waar te nemen. Je ervaart bijvoorbeeld meer rust in je lijf, je hebt minder pijn of je voelt iets wat je niet direct kunt benoemen. Vaak zijn er meerdere sessies nodig om meer lichaamsbewustheid op te bouwen. Stap voor stap leer je je eigen lichaam steeds beter kennen, en weet je ook steeds beter wat het nodig heeft om optimaal te kunnen blijven functioneren.

Na zeven jaar zware nek- en hoofdpijn en vele behandelingen bij reguliere en alternatieve therapieën tipte een goede vriendin mij om het nog eens bij Mandy van Massagepraktijk Aandacht Plus te proberen. Eigenlijk had ik de moed al opgegeven, maar heb toch een afspraak gemaakt. De deskundigheid bij de behandeling en de betrokken aandacht die Mandy je geeft zijn werkelijk mijn redding geweest.

Na slechts zes behandelingen is mijn nek- en hoofdpijn enorm veel dragelijker geworden en ik slik nog maar de helft van de voorgeschreven pijnstillers. Nu begrijp ik ook het + teken in haar logo.

Voor mij een hele dikke PLUS !!

Henk