Massagetherapie bij chronische klachten

door | 07 apr 2021 | Fysieke klachten

Ben je chronisch ziek?

Dan kan dat een grote invloed op je leven hebben. Altijd zul je rekening moeten houden met je ziekte. Dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn, zijn voor jou misschien grote hobbels. Je hebt wellicht te maken met pijn, moeheid, stijfheid en/of minder energie. En daarnaast misschien ook met gevoelens van angst, onrust en/of stress.

Je hebt invloed op jouw chronische klachten!

Hoe jij je voelt wordt bepaald door veel verschillende factoren. Jouw ziekte zal er altijd zijn, daar kun je niks aan veranderen.  Maar je hebt wel invloed op de rest van jouw leven. Massagetherapie kan je helpen om te ontdekken wat belangrijk voor je is. Door inzichten uit de massage kun je keuzes maken die passen bij jou; je zult verrast worden door het resultaat! Naast dat deel in jou dat ziek is, zit er namelijk ook een deel dat gezond is. Wat zou er gebeuren als je het gezonde deel sterker gaat maken? Jij hebt zelf die sleutel in handen…

De voordelen van massagetherapie bij chronische klachten?

Naast inzicht in jezelf heeft massagetherapie nog veel ander voordelen, zoals:

minder pijn;

minder spierstijfheid en spierspanning;

hogere weerstand;

meer energie;

minder stress- en angstgevoelens;

betere balans tussen lichaam en geest;

bewuster van je eigen lichaam.

Is massagetherapie voor iedereen geschikt die chronisch ziek is?

In de meeste gevallen is massagetherapie voor iedereen geschikt, ook als je chronisch ziek bent. De aanraking is namelijk langzaam en afgestemd waardoor jij goed kunt aangeven wat je voelt en waar jouw grens ligt. Vraag het voor de zekerheid wel even na bij jouw behandelend arts. 

Je zult gaan ervaren dat als je, naast het opvolgen van de adviezen van je arts, je óók de adviezen van je lichaam opvolgt, dat je dan beter in je vel gaat zitten.

0 reacties